ISO 26000 

Wat is ISO 26000?

Red Harvest maakt gebruik van verschillende ISO normen. Dit zijn normen die internationaal zijn erkent. Eén daarvan is de ISO 26000, wat staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze ISO geeft bedrijven en organisaties advies, om hun maatschappelijke verantwoordelijkheden op dit gebied zelf in te richten.

 

Wat doet Red Harvest aan ISO 26000?

Ook Red Harvest draagt bij aan duurzame ontwikkeling op het gebied van werknemers, leefomgeving en het milieu. Een aantal speerpunten waar Red Harvest zich voor inzet, gebaseerd op de zeven basisprincipes van MVO zijn:

 

  • Het afleggen van rekenschap

Red Harvest legt rekenschap af op de wijze waarop zij omgaat met de maatschappij, het milieu en de economie. Zo geeft zij haar werknemers een marktconform salaris en zorgt zij voor goede arbeidsomstandigheden. Ook op het gebied van milieu legt Red Harvest rekenschap af op de wijze waarop zij met het milieu omgaat. Zo reduceert Red Harvest CO2 uitstoot doordat zij leveren aan lokale restaurants en cafés, waardoor lange afstanden worden geminimaliseerd.

    • Transparantie

    Red Harvest zorgt voor transparantie op het gebied van doelen die er worden opgesteld. Ook op het gebied van functies met de daarbij horende verantwoordelijkheden en taken is Red Harvest transparant. Zo  weet een ieder wat zijn of haar taak is binnen het bedrijf. Op financieel gebied geeft Red Harvest inzage in de jaarverslagen en de herkomst van financiële middelen.

    • Respect voor stakeholderbelangen

    Red Harvest vindt het belangrijk dat al haar stakeholders op de hoogte zijn van de gang van zakken binnen het bedrijf. Zo zorgt Red Harvest ervoor dat alle leveranciers precies weten welke eisen Red Harvest stelt aan de tomaten en welke gewasbestrijdingsmiddelen er wel en niet zijn toegestaan, wanneer zij leveren aan Red Harvest. Ook de tomatenzaden van leveranciers moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo mogen deze niet genetisch gemodificeerd zijn. Red Harvest zorgt dat leveranciers hiervan op de hoogte zijn.

    Maak jouw eigen website met JouwWeb